Tapahtumat

 

Rännitapahtuma

Kylän entisöidyllä uittorännillä ei järjestetä tänä vuonna rännitapahtumaa vaan se on siirretty Nellmin kalasatamaan. Kesäpäivä Nellimissä järjestetään lauantaina 29.7.2017. Ohjelmallinen päivä alkaa klo 12:00 Inarijärven rannalla kalasatamassa.

 

Uistelukisat

Jokavuotinen Itä-Inarin uistelukisa järjestetään Nellimissä aina heinäkuussa. Parhaimmillaan kisaan on osallistunut jopa 80 venekuntaa!

 

Pilkkikisat

Kevättalvella, usein maaliskuun loppupuolella, Nellimin koululammelle kokoontuu suuri joukko pilkkijöitä suosittuihin pilkkikisoihin.

 

Trifonin pyhiinvaellus

Nellim on yksi jokavuotisen Trifonin pyhiinvaelluksen kohteista. Pyhiinvaellus tapahtuu elokuun viimeisenä viikonloppuna. Nellimin ortodoksisessa kirkossa toimitetaan ehtoopalvelus, jonka jälkeen Nellimin kalasatamassa on kyläjuhla.

 

Barentsin hiihto

Barentsin Hiihto on vuosittain kevättalvella järjestettävä suomalaisten, norjalaisten ja venäläisten välinen ystävyyshiihto Paatsjoella. Hiihtoja on toteutettu vuodesta 1995 lähtien.

 

Ystävyyshiihto lähtee Rajakoskelta Venäjän puolelta, suuntautuu sen jälkeen Suomen puolelle ja nousee Muotkavaaraan kolmen valtakunnan rajapyykille. Muotkavaarasta matka jatkuu alas Norjan puolelle, josta palataan lopulta takaisin Rajakoskelle.

 

 

 

 

 

© Pertti Turunen 2012

 

 

 

 

 

© Pertti Turunen 2012

 

© Pertti Turunen 2012

 

© Pertti Turunen 2012

 

© Pertti Turunen 2012

 

 
   
   
© Paatsjoen-Nellimin Kyläyhdistys ry 2012
Nettitaivas